funiQ logo

This article is not available in Deutsch. This is the Ungarisch version of the article.

Zalaszabar

Zalaszabar község Zala megyében, a Nagykanizsai járásban, a Kis-Balaton nyugati partján fekszik. Közeli városok: Keszthely, Hévíz, Zalakaros, Nagykanizsa.

Túraajánlatok

Látnivalók

Szűz Mária neve templom

A faluban található katolikus templom műemléki jellegű. A középkorban román stílusú kápolna állt itt, amelyhez később, a XV. században hozzáépítettek egy gótikus templomot. A román stílusú kápolnát pedig sekrestyévé alakították át. A templomot 1753-ban barokk stílusúvá építették át.

Szűz Mária neve templom
Szűz Mária neve templom

Zobori Élménypark A Zobori Élménypark kicsiket és nagyokat egyaránt csodálatos és izgalmas játékokkal és pályákkal. Az egész évben nyitva tartó élményparkban kültéri és beltéri élmények is várnak a családra, így a rossz idő sem szabhat gátat a játéknak és a jókedvnek.

nyári hófánkozás a Zobori Élményparkban
Nyári hófánkozás a Zobori Élményparkban Foto: Zobori Élménypark ©

Egyéb látnivalók: kápolna

Története

A települést először Zobor néven említik, 1239-ben. 1892-ben azonban már Zalaszabarként írják, valószínűsíthetően a szláv eredetű Szobor személynévből ered. A régészeti feltárások során sok értékes dologra bukkantak, többek között a falu fából készült templomának alapfalaira, illetve az egykori temető, IX. századi leletanyagai is sok információval szolgáltak.